Shoppingfynd!

På juldagen åkte jag o Pontus till kupolen för lite mellandagsrea. Vi hittade en jacka o lite kläder till Pontus, vinteroveraller till tjejerna o jag hittade absolut ingenting.. Inga kläder fanns kvar i min strl, bara S o XS :( Trött o ledsen kommer man o upptäcker att overallerna vi köpt åt tjejerna är på tok för stora. Gaaaah!

Som tur var kom bästa Stockholms grannarna hit på juldagen så på annandagen följde Jessica med mig ner på stan innan jag skulle fixa fransarna. Vi lämnade tillbaka overallerna på stadium o naturligtvis fanns det inga mindre storlekar där så vi knatade till team sportia. Där hittade precis vad vi letade efter! Jättefina overaller i rätt storlek, rätt färger o ett riktigt bra märke. 50% rabatt dessutom! När vi är på väg mot kassorna kom jag på att jag borde kolla på en ny vinterjacka. Jag o Jessica kikade runt lite o hittade en rejäl jacka dessutom var supersnygg o var på rea :) Hurra! Som inte det var nog fyndade jag en fondation för 112,50 kr ord 450 kr :D Jessica måste vara min lyckomaskot!


Fransförlängning

Ikväll har jag gjort nått riktigt coolt. Jag har gjort en ögonfransförlängning! En kompis hade fixat sina fransar o det blev jättefint så jag tog numret till tjejen som gjorde hennes. Nu sitter jag här med långa vackra fransar o känner mig som en riktigt puma ;)

Kolla in före o efter bilderna!




Pulkapromenad :)

Åka pulka runt gården o titta på alla djuren är en höjdare tycker Lova o Saga :) Hjärtat klappar lite extra på mamma när hon ser sin fina lilla familj busa o skratta ❤


Tack gammelmoster!

Jag har försökt skicka ett tack mms till moster Monica för de fina ryggsäckarna som Lova o Saga fick, men telefonen krånglar så jag gör så här istället :)

Tack snälla gammelmoster! Vi ser ut som två stora dagistjejer med varsin Lilla Anna ryggsäck :)


Jul!!

Då va den här julen nästan förbi.. Så många förberedelser sen är det över på ett litet kick! Men mysigt har vi haft det :)

Dagen före jul firade vi uppe i byn hos Pontus familj. Farmor Sara hade gjort massa god julmat. Speciellt god var hennes jansson! Mmmmm... Lova o Saga åt också duktigt :)
Sen blev det dags för paketöppning. Ingen överraskning direkt att de flesta paketen var till tjejerna va?
Massa fina kläder, lite leksaker o blöjor! Haha, perfekt! Efter att ha busat o lekt med sina nya saker var det dags för trollungarna att sova. Vi hade tagit med pyjamas, välling o resesängar så dom kunde sova medans vi spelade Bingolotto. Jag vann på båda mina lotter! 100 kr o två Sverigelotter, alltid nått ;) När vi skulle åka hem vaknade Saga så fort vi petade på henne men Lova sov medans vi tog på henne overallen, hela bilfärden hem, avklädning o när vi la henne i sängen. Trött flicka ❤

Julafton började med julgröt här hemma med samma fina sällskap som dagen innan. Strax innan Kalle Anka trillade mamma, pappa, Sofie o Nicke in. Så mysigt att äta lite julgodis o titta på julfavoriterna med familjen. Sofie hade gjort snickers, rocky road o knäck :) Sen var det dags för julmiddag. Perfekt att köra lite knytis! Vi åt så det nästan kom ur öronen på oss men ändå blev det massa mat kvar... Mina favoriter på julbordet är prinskorv o mimosa. O jansson! Till sist var det dags att dyka ner i havet av julklappar som tomten skickat med mormor :) Heeeelt galet vad mycket paket... Naturligtvis var paketsnörena o äta paketpapper det roligaste ;) Flickorna fick massa kläder, jättestora gosehästar, ryggsäckar, skrållandockor o mycket mycket mer! Jag fick en jättefin välkomstmatta o rumpvärmare till sadeln :) Mormor ska också få en julklapp men den har inte kommit än.. Men snart så.

Hoppas alla ni också har haft en fin jul :)
Stor kram till er alla!




Lova o Sagas första julgran ❤

Igår när flickorna somnat julstädade jag o Pontus. Sen tog Pontus in granen som han hämtat tidigare under dagen. Riktigt fin var den! O ännu finare blev den när vi klätt den :) Äntligen kändes det att julen var här!

I morse var tjejerna lite nyfikna på granen men efter att ha pillat lite på den så var det inte så intressant längre. Kanske granen får stå ett par dagar iallafall? ;)


Klättra, klättra,klättra..

Lova ger inte mamma en lugn stund.. Alltid nått hyss på gång! Just nu ska hon klättra o stå på allt.. Åh mina stackars nerver!


Snart tar mamsen jullov..

Nu är det bara en dag kvar innan Pontus får lite ledigt.. I två hela veckor ska han vara hemma! Jag längtar mig tokig på att få spendera lite tid med min älskling :) Måste erkänna att det ska bli riktigt skönt med lite avlastning här hemma också.. Lova o Saga lider av nån extrem form av separations ångest just nu. Jag får inte ens gå ut i köket innan dom kommer gråtandes efter. Enda tiden jag kan få nått gjort är när dom sover. Så nu när Pontus kommer vara hemma tänker jag ta lite jullov! En dag på stan o shoppa, fika med vänner, läsa o rida.. Åh vad jag saknar att rida! Den senaste tiden har det inte funnits tid eller ork till att rida.. Det är flera veckor sen Peace o Lussan fick komma ut :( Tur dom har stor hage att springa i o att verkar nöjda med lite pyssel o gos på kvällarna..

Mina älskade ungar.. Som ibland ger sin mamma gråa hår!


1 årsdagen är här!

Nu är det exakt ett år sedan ni kom till världen o förgyllde våra liv för alltid. Ni är det vackraste som finns Lova o Saga. Att se er leka o skratta tillsammans gör mig så lycklig. Det finns inget bättre än att vara eran mamma!

Grattis på födelsedagen mina små prinsessor!


För ett år sedan..

För ett år sedan var jag 140 cm bred o 98 kg tung. Just idag, just nu, fast för ett år sedan låg jag här i sängen med händerna på min stora mage o kände två bebisar sparka därinne. Jag var så nyfiken på vad det var för små trollungar som levde rövare på värsta viset när jag skulle försöka sova.. Jag minns att jag var bubblande lycklig men ändå lite rädd. Skulle dom må bra? Hade dom tio fingrar o tio tår? Skulle jag bli en bra mamma? Idag vet jag. Förutom Sagas bråkiga hjärta mådde dom bra, tio fingrar o tio tår per bebis, o jag blev en bra mamma som varje dag lär sig nått nytt varje dag :)

Det här året har gått fortare än jag någonsin kunnat föreställt mig. Lyckan o kärleken jag känner när jag ser våra döttrar hade jag nog aldrig kunnat föreställa mig!
Tänk att ni är här nu.. Älskade ungar.


Födelsedagskalas!

Nu är äntligen den här kalashelgen över! Det har varit jätteroligt men det är skönt att det är ett helt år till nästa kalas ;)

Igår blev det barnkalas med massa fika, bus o stoj med kompisar :) Såklart blev prinsessorna överösta med paket även idag! Dom fick så mycket fina saker :) Käpphästar, pussel, böcker, små leksakshästar, kläder o mycket mer. Tack alla ni för allt fint!

Jag var orolig kvällen innan att tårtan inte skulle räcka men eftersom ca tio pers ringde på morgonen o sa att de inte kunde komma så räckte den gott o väl. Väldigt synd att bara en enda av "mina" vänner kunde komma.. Men det är väl så med jobb o sjukdomar! Men Alva med familj kom iallafall :) Så himla mysigt att se hur glada Lova o Saga blir när dom ser sin bästis :) O Lova ska prompt pussas med Lina. Goungarna!

Tänk att ni snart är ett år <3


Dop o födelsedagskalas!

Idag kom dagen vi har slitit för! Våra älskade små troll skulle döpas o få fira sin första födelsedag, än om lite i förväg ;)

När hela tjocka släkten ramlat in började vi med dopet. Vår präst Kalle trollade bort allt det nervösa med sin härliga personlighet. Dopet gick riktigt bra, inte en enda tår när prästen blötte huvudet på tjejerna. Det enda som var lite jobbigt var att fröken Saga inte riktigt ville vara tyst o still hela tiden. Men det kanske till o med var bra att Saga distraherade mig när Elin skulle sjunga för annars hade nog mina små blygsamma tårar förvandlats till floder.. Underbara Elin, tack för din fina sång! Du rör mitt hjärta på ett speciellt sätt varje gång.

När dopet var klart blev det fika :) Allt hembakat! Tack vare att svärmor Sara o faster Anette hjälpte till med lite bullar o kakor :) Sen var det bara att hugga in på paketen. Jisses vad mycket paket! O så otroligt fina saker.. Jag blev riktigt rörd. Jag började till o med gråta lite när jag öppnade ett paket med jättefina tavlor till tjejerna!

Rörd o lycklig är nog de ord som bäst beskriver känslan som finns i mig efter den här dagen. Tack alla som var med o firade våra småstjärnor idag!


Kräkdag..

Idag har mamsen varit riktigt trött... Saga började kräkas vid fyra tiden i morse :( Hittills har hon spytt fyra gånger. Först spydde hon ner sig själv o sin säng, tvättade av henne o bäddade rent i sängen medans Pontus hade henne i våran säng. Då spyr hon ner sig själv igen o lite i sängen. Upp o duscha henne o lägga henne i sin säng. Nån timme senare kom tredje kräkan. Täckte då över med handduk o kastade gosedjuren i tvätten. Kl 6.30 kliver vi upp o båda ungarna är pigga o glada :) 30 min senare kräks Saga på vardagsrums golvet...

Lite vatten o en bit macka fick hon till frukost o det fick hon behålla. Under dagen har hon fått i sig lite kex, vatten o mjölk. Maten har hon ratat men det kan man ju förstå.. Inga fler kräkor iallafall! Alva hade också kräkts i natt o nu hörde jag att en till flicka som var på öppnis i måndags blivit magsjuk... :(
Det verkar iallafall som Lova har klarat sig. Hoppas det håller i sig!

Elin kom hit på eftermiddagen o myste med oss :) Gissa om vi blev glada! Morfar kom också hit o fikade lite. Det syns att morfen är en favorit, båda två ska upp i hans knä samtidigt ;) När Pontus kom hem åkte jag o Elin till Sundborn o träffade kantorn som ska spela på dopet. Elin sjöng en vers o jag grinade.. Sagolikt vackert! Sången alltså ;)
Nu blir det sängen o hoppas natten blir lugn o kräkfri!


Lära gå vagnen är bäst!

Idag har vi haft en mysig hemmadag :) Det är tur att Lova o Saga har varandra att leka med. Just nu är Pontus gamla lära gå vagn den roligaste saken. Man kan köra med den, lägga saker i den, stå i den o sitta i den :) Jag får hjärtat i halsgropen varje gång nån står i den speciellt om den andra skjutsar på.. Men det spelar ingen roll hur många gånger jag tar undan dom, dom ska dit igen. Så det är väl bara att hoppas att ingen slår sig..


Sagas första tofs!

Så mycket hår finns det inte på hennes lilla huvud men en tofs fick jag till :)


Förjul hos Emelie :)

På lördagskvällen lämnade jag hus o hem för en kväll med gamla godingar. Emelie bjöd på adventsfirande, glöggkväll, förjul eller vad man ska kalla det.. Helt galet vad den kvinnan kan locka fram julstämningen! Julgranen stod smyckad, tomtar överallt o hur mycket julmat som helst.. Jag var lycklig i hela kroppen när jag satt omgiven av vackra vänner o umgicks :) Det är inte så ofta jag har tid eller ork att ta mig ut men det betyder så mycket att vännerna inte ger upp hoppet om mig utan bjuder med mig ändå. Speciellt Emelie som hör av sig oavsett vad det gäller, en snabb kopp kaffe, en lunch eller en utekvälll. Tack hjärtat!


Finklädda o redo för kalas!

På lördagen klädde vi oss i finaste klänningarna o kammade till oss för nu skulle vi på Elias 1 års kalas!

Oj vad roliga o fina presenter Elias hade fått! Lova hittade sin favorit i leksakshögen, en ficklampa som såg ut som en ko o kunde råma :) Får skriva upp en sån på önskelistan!


Fredag :)

I fredags kom först Lina o Alva sen kom Carro o Ella hem till oss för att leka o busa :) Det är så roligt att se våra små prinsessor ha så roligt tillsammans! Vi mammor har det väldigt bra också ;) Nu får vi se till att träffas oftare!


Mer hjälp än man behöver...

Det roligaste som finns är att vara precis där mamma o pappa är. Att man mest är i vägen gör ingenting.. För vem vill inte ha hjälp av två ettårigar när man ska laga mat?


Lova i låda ;)

Bus bus o bus, vart får dom all energi ifrån?


Billiga barn..

Ibland blir det tyst, oroväckande tyst. Nu förstår jag vad mamma menade när hon förklarade hur man kunde känna på sig att det var nå hyss på gång. Som när jag var liten o åkte skridskor på parkettgolvet eller klippte min kompis hår... Som sagt, nu förstår jag.


Stockholm!

Just nu är jag o Pontus i Stockholm o gissa om det känns ovant att vara ifrån tjejerna! Men dom har det jättemysigt hemma med mormor o moster :) I går när vi kommit ner o checkat in på hotellet vilade vi en stund sen åkte vi till Jessica o Gustav på middag. Fick träffa lilla Emmelin en stund också innan hon skulle sova :) Det blev en toppenkväll med god mat o dricka med våra fina vänner <3

Vaknade i morse med tungt huvud.. ;) Åt smaskig frukostbuffe sen kröp vi ner i sängen igen o sov fram till lunch :) Så skönt! Lunchade sen knatade vi bort till Globen. Äntligen skulle jag få se Stockholm horse show!

O nu i efterhand kan jag bara säga, så himla bra! Satt som en fnittig fyraåring när hästarna kom in :) Pontus verkade också tycka att det var bra! En väldigt lyckad dag :)

Nu har vi kommit tillbaka till hotellet.. Stelfrusna! Så vi beställde en kopp kaffe, kröp ner i sängen o slog på TVn :) Perfekt lördagskväll!



RSS 2.0