I´m alive!

Dumma blogg.se håller på att förnya sig vilket gör att jag inte kan blogga i genom mobilen.
Därför har jag inte skrivit på länge...
Att starta datorn o blogga därifrån är ett helt företag när jag har mina små här hemma!
Så vi får hoppas att det blir ordning o reda snart :)
Saknar att skriva o dela med mig av vad som händer!
 
Allt är iallafall bra med oss :)
Nätterna är fortfarande kämpiga men vi tar oss igenom dom.
Det kan bara bli bättre, right? ;)
 
Hoppas alla har haft en härlig midsommar o skön start på semestern!
 
Kram

Mammafika o barnabus.

Igår kom min jobbarkompis Amanda hit med sina barn Oscar 3 år o Ester 8 månader :) Ester har den grymmaste frilla jag någonsin sett! Love it :) Oscar var så söt när han passade upp på alla små flickor. -Mamma! Hämta Jester! Ropade Oscar när Ester ålade iväg för att sätta tänderna i nått ;) uGullunge. Amanda hade handlat så det blev en pastasallad med stekt hallomi till lunch o lite smått o gott till kaffet! Jag bidrog med en äppelpaj o vaniljglass. Jag tror vi åt så det nästan kom ur öronen på oss :) Dom små barnen fick smaka lite melon. Väldigt uppskattat :)

Det blev en förmiddag med massa bus så Lova o Saga somnade på lekfilten direkt efter gästerna hade åkt hem! Mamma passade också på att vila lite ;)


Finaste döttrarna <3

Puss på dig min lilla Saga!



Lovaliten o snuttiskaninen :)



Jag kan inte sluta titta på våra små underverk!



Dom här fina bilderna tog moster Ammi o Elin när tjejerna var 4 månader :)
Bilderna är tagna hemma i Pilbo.

Vilka smaskiga tår!

Hittar man ingen napp o man vill ha lite omväxling från tummen då tar man tårna! Tur Saga är lika vig som far sin ;)


En kulla :)

Jag tycker att kulldräkter är så himla fina. Jag tycker om saker man har lite historia bakom sig, tradition. Det har kommit med åldern tror jag ;) Men det är sällan man ser att dom används. Iallafall när jag bodde i falun. Här ute är det många yngre, typ min ålder som använder kull/masdräkt till bröllop, dop, midsommar mm. Dom passar till de flesta högtider. Jag har kikat efter en egen dräkt men dom är svindyra! Dessutom har jag inte vetat vilken dräkt jag skulle ha. Jag har ju inte nån direkt anknytning till svärdsjö förutom att jag numera bor här.. Jag älskar verkligen Järnadräkten, jag o syrran hade varsin när vi var små. Mamma är ju från Dala Järna. Mamma har tagit jättefina bilder ute i Rog på mig o syrran i våra Järnadräkter. Vi var väl ca 2 o 4 år. Så sött! Igår kom jag på att jag kunde prova mormors Järnadräkt som mamma hade hemma. Jag hade inga större förhoppningar att den skulle passa eftersom jag o mormor har helt olika kroppstyper! Mormor var minst ett huvud kortare än mig o ganska rund, precis som en mormor ska ;)
Men när skjortan var på o dräkten var snörad så passade den riktigt bra! Lite vid upptill men det kan jag nog nåla in :) Gissa om jag blev glad! Lite rörd också... Hade velat att mormor skulle sett mig. Skickar en tanke o tackar att jag får låna hennes fina dräkt.

Nu ska jag leta reda på röda strumpbyxor o några passande skor sen är jag redo för midsommarfirande :)


Stora tjejer sitter själv :)

När jag o Amanda var till Borlänge igår o shoppade passade vi på att luncha på Subway. Sååå goda smörgåsar! Elias sitter sen en tid tillbaka i matstol så jag ville prova om mina tjejer blivit stora nog. Subway hade tre stolar så vi stoppade ner ungarna i varsin. Lite vingligt men över förväntan gick det :)

Så när vi kom hem plockade vi fram våra matstolar så tjejerna kan sitta med vid bordet :)


Trött tjej

Saga busade lite innan hon somnade.. Det ser nästan ut som hon somnat i farten!


Fika på altanen.

Det blev en riktig tjejdag idag också :) Lina o lilla Alva tog en långpromenad hem till oss på förmiddagen. Vilka små teaterapor till döttrar vi har! Lova började skratta så fort hon fick se Alva :) Alva underhöll med sitt söta pladder o bus. Sen kom Alvas pappa Fredrik o vår kompis Carro med sin 8 veckor gamla dotter Ella o gjorde oss sällskap för lite fika. Rabarberpaj med jordgubbar o vaniljvips avnjöts ute på altanen. Ljuvligt att kunna sitta ute en dag som denna :) Nu fattas bara ett räcke på altanen så den blir lite mer barnsäker. Tur tjejerna inte tar sig så långt.. Dom låg i sitt babygym o var nöjda innan det var dags för en middagslur i vagnen.

 

 


Kärlek.

Jag har allt jag någonsin önskat mig.


Tacolunch mitt i veckan!

Idag lyckades mina kära vänner anordna en tacolunch hemma hos Sofie! Det är inte lätt samla alla när man har skola o jobb.. Men tackvare att det var nationaldagen idag så lyckades vi! 6 vuxna o 5 kids fick vi ihop :) Så himla mysigt att sätta sig till bords med fina vänner o massa god mat! Tacos var helt klart rätt val ;) Smaskens! Till efterrätt hade jag gjort en Key lime pie. Blev riktigt bra för att vara första gången :)

Tre timmar hann vi umgås, skratta, skvallra o äta innan mina töser tröttnade ur.. Båda två sov innan jag lämnat parkeringen ;) Jobbigt att leka med kompisarna Isabelle (Helenes dotter), Lucas o Amanda (Sofies kids).

När vi kom hem var det min tur att få sova lite.. Pontus o Henrik tog tjejerna så jag kunde ta igen några förlorade timmar sömn. Gudomligt skönt! Hoppas jag kan sova i natt nu bara...


Lova leker :)

Tänk vad spännande det är med nya leksaker! Hemma tröttnar tjejerna ganska fort med att leka ensamma med sina saker men kommer man hem till någon annan som har lite leksaker kan dom försvinna in i en helt egen värld!

Just nu är saker som prasslar en hit! Att läsa tidningen med en unge i knä är nästan omöjligt.. Tidningen slaktas! Men Amanda tipsade om smörpapper, det prasslar o går inte sönder i första taget. Det är ingen fara heller om det skulle hamna i munnen, det luckras inte upp. Så klart håller man koll på vad dom stoppar i munnen! Men under uppsikt måste dom ju få prova på.. Det är ju så dom lär sig!

Lova fick låna Elias gåstol idag när vi var dit o hälsade på. Det var skoj tyckte hon :)




Lortgrisar!

När Pontus kom hem från jobbet idag tog han med tjejerna till farmor så jag kunde få lite egentid. Jag gick raka vägen ut till stallet! Att få stå i lugn o ro o mocka är rena terapin 😊 Tog mig verkligen tid idag, skurade ur hinkar, fyllde på med massa spån o sanerade båda lortgrisarna när jag tagit in dom. Lite trist att veta att dom kommer se lika förjävliga ut i morgon igen 😖


Grattis mostersyster!

Idag fyller världens bästa moster o syster år :) Hurra, hurra, hurra!


I'm cool ;)

Hur cool blev inte fröken Saga i Elias solbrillor?! 😍


RSS 2.0