Prima ballerina?

Undra vad det kommer bli av våra små töser? Sångfåglar som kusin Elin, mäklare som moster, bonde eller snickare som pappa? Mamma hoppas naturligtvis att det blir två ponnytjejer ;)

Kanske balettdansöser?


Good news!

Äntligen verkar Sagas mage vara ok igen :) Hon har knölat o bråkat i natt men under dagen skötte hon magen flera gånger o verkar nu må bra :) Ska ta det lite lugnare med burkmaten ett tag, kan hända att det har blivit lite för mycket av det goda! ;)

Idag kom Emelie hit o lekte med mig o flickorna. Hon tog med sig en supergod pastasallad till lunch o jag slängde ihop en kladdkaka till efterrätt, det är riktigt team work ;) Hela eftermiddagen gick i busets tecken! Vi sjöng dom få barnvisor vi mindes, tog en liten road trip o hälsade på alla djuren på gården :) Det är så skönt med vänner som man vet var man har. Det kan gå månader emellan man träffas men när man väl gör det känns det precis som vanligt!

Saga vill äta lite på Emelies mobil :)


Ont i hjärtat!

Usch vad ont det gör i mammahjärtat när barnen är sjuka... Natten till måndag blev det nästan ingen sömn för nån av oss. Saga skrek o hade ont i magen :( Lova vaknade av sin syster o blev ledsen hon med... Pontus stannade hemma från jobbet för att hjälpa till med sina flickor. Jag hade aldrig överlevt måndagen utan hans hjälp! Det är väldigt svårt att fördela uppmärksamheten rättvist på två små i vanliga fall men när en av dem vill ha all uppmärksamt o närhet hela tiden då sitter man i sjön om man är ensam. På måndag eftermiddag fick vi iallafall komma ner till Bvc på en koll. Febern hade gått ner men eftersom hon hade ont i magen fick hon ett microlax. Det blev ett litet resultat så nu hoppas vi förstoppningen gett med sig... Tyvärr kan man få lite magknip efter att man blivit laxerad så Saga fortsatte knöla under kvällen o natten..

Idag klarade vi oss iallafall utan pappa Pontus hjälp. Båda tjejerna har varit ganska trötta efter några jobbiga dygn men glada :) Vid tretiden åkte vi hem till mormor o morfar för att äta middag o säga hejdå till mormor som beger sig till Turkiet en vecka! Det behövdes inte många minuter i bilen innan båda flickorna sov som stockar o nu är dom nerbäddade i sina sängar :)

En trött skruttSaga


Inte som planerat..

Jag hade så höga förväntningar på den här helgen! Min kusin Elin, syrran o nicke skulle komma hit, vi skulle grilla o kolla på Eurovision. Bara massa mys!

Men det som kunde gå fel gjorde det :(
Jag börjar lördagen med att sparka i tån i kökssoffan, smärta!! Har antagligen fått en spricka i den.. Medans grabbarna är ute o fiskar på kvällen skulle vi tjejer grilla. Jag hade gjort så fina grillspett! Men det va sån fart i nya grillen att vi knappt hann blinka innan grillspetten brann o kycklingen var svart.. Trötta, kinkiga (jag o sis iallafall) o hungriga lyckades vi till sist fixa en god grill buffé. Men det värsta var iallafall stackars Saga.. Febern som kom i samband med vaccinationen i onsdags gick över för Lova men inte för Saga. De första dagarna märkte man inte så mycket på henne men på lördagen var hon brännhet o så missnöjd. Skrik o gråt mest hela tiden... Över 39 grader i temp. Den flytande alvedonen verkar inte hjälpa speciellt mycket. På lördag natt vaknade jag av att hon ligger o krystar i sängen. Hon tar i allt hon kan sen bara gråter hon. Min lilla skrutt är förstoppad :( Så på söndagsmorgonen ringer jag sjukvårdsupplysningen 1177 o dom bokar en tid på akuten åt oss. Där inne fick vi träffa en läkare som efter våran beskrivning också tror att hon är förstoppad o att det är därifrån febern kommer. Efter att ha fått såpvatten uppsprutat i rumpan verkar saker o ting ordna upp sig. Behöver nog inte ge några detaljer ;) Väl hemma verkar hon piggare o med lite Ipren i kroppen sover hon nu skönt!

Så nu är det en helt utmattad liten mamma som kryper i säng! Nattinatt!


Power nap!

Ibland är det jobbigt att vara bebis, då kan det vara skönt med en liten power nap ;)


Första sommardagen!

Igår morse var det dags för Lova o Sagas andra vaccination. En mycket otrevlig upplevelse tyckte Saga som gallskrek när sköterskorna stack Lova.. Sen skrek hon minst lika mycket igen när det var hennes tur att få sprutorna i sina små lår. Lova tog det betydligt bättre. Lova är nu 6.6 kg tung o Saga 6.1 kg :) Båda tjejerna somnade snabbt i bilen så fort vi började rulla mot stan. Tuff start på morgonen det där ;)

Nere på stan väntade Emelie o Malin för en lunch på Olearys. Jag är så glad att jag har vänner som ser till att jag kommer ut på lite skoj o med glädje lånar ut en hjälpande hand så jag kan slappna av o njuta!

När vi ätit o druckit kaffe blev det lite shopping. Lova o Saga behövde några sommar outfits o solhattar :)
Helst plötsligt har det ju blivit sommar!
Det firade vi med att promenera till MAX o beställde varsin lyx shake :)

När jag såg mina glada, fina döttrar busa med två av mina äldsta vänner fick jag en rusande känsla av lycka!
Tänk att det här är mitt liv!


I'm back!

Tack Jessica för hjälpen med att komma igång med bloggen på mobilen! Att kunna blogga i mobilen är bra mycket lättare än att behöva rassla fram datorn, föra över bilder mm. Så nu blir det mer aktivitet på bloggen igen :)

Jag o gosLova :)


Bästa barnvakterna!

Idag på eftermiddagen var jag o tjejerna hem till Ann o Sanken på lite fika o bus :) Medans jag o Ann drack kaffe lekte Isak o Wilma med Lova o Saga! Vet inte vilka som tyckte det var roligast.. Det skrattades o busades från alla håll! Man blir så varm i hjärtat av att se så glada barn! Det var två nöjda små flickor som däckade i bilen innan vi hann hem.

Nu blir det lite ost o kex medans jag njuter av ljudet av sovande barn ;)


Jag vill inte sova, jag är inte trött!

Saga kan vara så trött att hon knappt kan hålla ögonen öppna men så fort hon hamnar i sin säng börjar kampen mot John blund! Hon skriker, gråter, sparkar o snurrar... Tills hon slocknar som ett ljus! Hon somnar nästan aldrig på det sättet man la henne.

Så här hittade vi henne en natt! Tvärs över sängen.. Pluttan!


Helgen med vår nya kompis!

Under helgen har grannarnas son Gustav varit hemma med tjejen Jessica o dottern Emmelin. Emmelin är 3 månader så det skiljer inte så mycket i ålder på våra tjejer! Tjejligan kommer nog ha mycket roligt ihop när dom blir lite äldre :) Det blir lite som i Saltkråkan, när Emmelin med familj kommer ut på landet! Haha! Ifredags fyllde Emmelins farfar år så då var vi ditbjudna på grillat o igår kom Gurra, Jessica o Emmelin över på lite lördags mys :) Riktigt trevligt!
Det visade sig att tjejerna hade lika pyjamas, så sött!


5 månader idag!

Tänk att våra små gryn redan varit med oss i fem hela månader... Varje månad har verkligen sin charm. Första månaden var dom ju "bara" bebisar. Jättesöta men det hände liksom inte så mycket. Förra månaden hittade båda tjejerna sina fötter, dom vill stå när man håller dom i händerna, dom pratar o skrattar höjt o mycket! Undra vad som kommer hända under deras nästa månad?

 


5 månader idag!

Grattis till världens finaste flickor på deras fem månaders dag :) Bästa fem månaderna i mitt liv <3


Sova, sova, sova...

Nu har tjejerna fått egna sängar :)
Värsta stora tjejerna!

Lova sover jättebra o vaknar ca 3 ggr per natt medans Saga vaknar nästan en gång i timmen.
Så fort hon kommer över i våran säng o får amma lite somnar hon om...
När hon har somnat försöker jag lägga över henne i sin egen säng men oftast vaknar hon efter bara några minuter!
Att låta henne sova hos oss känns som en kortsiktig lösning, hon måste ju lära sig sova i egen säng nån gång.
Man ligger lite som på nålar när man har henne i sängen.
När Lova väl vaknar o vill ha mat lär man ju flytta på Saga beroende på vilket bröst dom ammade på sist..
Tänk att allt ska vara en hel vetenskap!

Vi ska nog försöka ge Saga flaska på nätterna ett tag få se om det blir bättre.
Jag tror i o för sig inte att hon vaknar för att hon är hungrig utan för att hon är snuttig o vill ha närhet.
Om hon får flaskan medans hon ligger i sin egen säng kanske hon börjar känna sig lite tryggare där?
Vi provar få se.

Nån som har nå tips hur man ska få tjejerna att sova lugnt o tryggt?

Nya sängarna :)


RSS 2.0