8 steg!

Igår tog Saga 8 steg på helt egen hand! Skulle inte förvåna mig om båda två går till jul :)


Pang bom!

Nu har vi äntligen börjat få lite ordning på nätterna. Tjejerna sover mellan 19-07 med nått undantag för lite gnöll o gnäll mitt i natten, då låter vi dem bara vara. När de vaknar vid 4 tiden får de varsin vällingflaska o somnar om till 7 :) Känns helt fantastiskt att det faktiskt fungerar!

Men i samband med att jag har fått sova mer verkar min kropp fattat hur mycket den har fått utstå den senaste tiden. Bära två små i magen, snitt, lyckorus, rädsla o oro, sömnbrist, full rulle o känslan av att aldrig räcka till. Så i helgen kändes det som jag bröt ihop lite. Förkylningen som kom i torsdags blev liksom lite för mycket.. Orkade inget, ville inget. Trött på allt... Spenderade lördagen i stugan med pappa o ungarna. Det var mysigt :) Älskar att se när de busar med hundarna o gosar med morfar!
På söndagen tog Pontus tog med tjejerna på morgonpromenad vid 9 o jag somnade av en stund, trodde jag. Vaknade o kollade på klockan, 14?! Gick ner o åt lunch o la mig i soffan där jag slumrade till igen. Vaknade av att Pontus o tjejerna kom hem på eftermiddagen. Tror jag hade lite sömn att ta igen.. ;) Idag mår jag mycket bättre trots att jag har lite förkylning kvar i kroppen... Orkade till o med åka till öppnis med tjejerna :)


Borsta tänderna :)

Nu är det ett till moment som läggs till kvällsrutinen, tandborstning! 4 små gaddar var som måste borstas :) Tur dom tycker att det är smaskens med tandborste o tandkräm!


Ni är de finaste som finns!

Det finns inget som gör mig så lycklig som min lilla familj. Tillsammans med er blir jag komplett <3

Älskade Pontus som ger mig allt o lite till. Kärlek, trygghet o passion <3

Fina, underbara döttrar som smälter mitt hjärta flera gånger om dagen. Jag är så stolt över att få vara eran mamma!


Kan det vara sant?

Ja tänk för att det är det! Vi har haft två bra nätter nu o eftersom kl är 23.55 o jag är den enda som är vaken verkar det bli en tredje bra natt också :)

Vi har hållt benhårt på att det är slut på vällingssnuttandet på nätterna.. De senaste nätterna har tjejerna vaknat ca en gång var per natt o sedan en gång på tidiga morgonsidan. På natten har vi låtit dom vara o efter 30 min skrik o gråt somnar dom om. När de vaknar på morgonen brukar det vara i samband med att Pontus kliver upp ca 5.30 o då får de en vällingflaska o somnar om till ca kl 8 :) Det här är verkligen som en helt ny värld! Jag hoppas bara att det håller i sig.. Vore ljuvligt! Nu önskar jag att jag kunde slappna av o sova lika skönt som resten av familjen. Jag ligger som på nålar o hoppar högt av minsta ljud.. 1 1/2 år av vakennätter är svårt att vänja sig av med. Men nu gör jag ett försök!

Nattinatti!


Projekt på gång..

Nu är det fan i mig på tiden att ungarna slutar hinka i sig välling hela nätterna. En flaska när de lägger sig, en flaska mitt i natten o ytterligare en på morgonsidan.. 6 flaskor per natt?! Vi blir ju ruinerade snart.. Så inatt påbörjades projekt "no more nattmat" Det gick som jag förväntar mig.. Saga skrek 22-24 sen somnade hon äntligen. Kl 2.30-05 skrek Lova.. Jag o Pontus turades om att gå upp o försöka trösta, erbjuda napp eller vatten men inget hjälpte. Dom gråter, skriker, slåss o kastar sig! Vi har provat att lägga oss i gästsängen eller i våran men då blir det bara lek o bus. Inte kul kl 3 på natten :( Dom var bara nöjda i famnen men så fort dom hamnade i sin säng igen började skriket.. Så dom fick helt enkelt skrika, hur hemskt det än låter. Jag hade så grymt dåligt samvete hela natten! Jag mådde bokstavligen illa... Men kl 7.15 vaknade jag av två tjattrande glada ungar som lekte i sina sängar. Då kändes allt lite bättre...

Nu sover tjejerna o vi hoppas att det blir lite mindre skrik i natt men är beredda på det värsta! Wish us luck ;)


Friska!

Nu äntligen är vi friska igen.. Hoppas det håller i sig lite längre den här gången! Skulle vara skönt att slippa dom här knäaporna o få tillbaka mina pigga o glada barn.. En sak som har varit bra med febern var att dom sov bättre. Men nu verkar det som vi är tillbaka på ruta ett.. Bara att kämpa på!


TokLova

Stackars Lova får roa sig så gott det går just nu när Saga har feber.. Saga har 39-40 grader o vill bara sitta i knä o sova. Tur Lova har fantasi o kan leka själv.. Men lite synd tyckte hon nog att det var när ingen kunde skjutsa henne i "lära-gå" vagnen! För direkt efter jag tagit korten kröp hon iväg o tjurade bakom TVn.. Älskade lilla troll!


Lova o Norpan

Vilken att Lova kan mysa med Norpan när mamma är upptagen med Saga som nu har fått feber.. Norpan är väl måttligt road av Lova som ska pilla o peta på henne men hon ställer upp för husfridens skull ;)


Tremänningar :)

I lördags kom Pontus kusin Jenny med familj hit o hälsade på med sina barn Robert, Emma o Emelie. Det var riktigt trevligt att fika o umgås lite! Tjejerna fick varsin mjukis häst o varsin klänning. Tack så jättemycket! Jennys barn är ju Lova o Sagas tremänningar o Emma o Emelie är också tvillingar :) Det kändes lite speciellt att se dom 14 åriga tvillingarna sitta med våra snart 1 åriga tvillingar i knät <3


Lek på Lugnet :)

Efter att vi ätit farsdag frukost o pussat på bästa pappan i morse åkte vi in till Falun för att gratta morfen :) Laddade upp med lite mat o tårta för att sen åka till Lugnet. Det var första gången tjejerna fick bada i pool men det gick jättebra! Saga som brukar vara lite skeptisk tyckte att det var jätteskoj o Lova var som vanligt som en liten fisk i vattnet :) Tur vi hade moster med, för man blev riktigt trött i armarna av att hålla sprattlande o plaskande ungar! Men riktigt roligt var det :)


Vickan o Hannes :)

I veckan kom Vickan o Hannes hit o hälsade på :) Förra gången jag träffade honom var han en bebis, nu var han ju en liten kille som skrattade o log! Tiden går fööör fort.. Det var jättekul att träffa Vickan igen! Man saknar sina gamla godingar.. Men nu ska vi ses oftare! O snart kommer en till att göra oss sällskap på den lediga sidan.. ;) Längtar!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1037988/images/2012/pic_509e9c74e087c3779ce5af70.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1037988/images/2012/pic_509e9c74e087c3779ce5af70.jpg" class="image">


Fröken högt o lågt..

Saga har kommit på hur kul det är att klättra... Hon är överallt den lilla rackarungen! Speciellt där hon inte ska vara.. O Lova är inte sen med att härma sin lillasyster. Mina nerver måste nog härdas för att överleva dom här trollungarna..


Tänder..

Saga har bråkat några nätter (mer än vanligt) o i morse dök två framtänder där uppe fram. Så då var inte det så konstigt att hon har bökat på nätterna. Lova har också varit lite ur gängorna o idag när vi var på öppnis fick hon plötsligt feber. På en timme gick hon från pigg o glad till hängig o skållhet! Åkte raka vägen hem o tog tempen, 39.9 visade den så det blev en supp o sova middag i bara blöja. När dom vaknade igen var det röj nån timme innan Lova däckade i min famn o sov lite till.

Nu när jag kikade såg jag en gulaktig fläck där jag misstänker att en framtand är på väg.. Kanske är nån inflammation i tandköttet? Får fråga på torsdag när vi ska till Bvc om det inte ser bättre ut.. Måste ju göra jätteont att flera tänder ska fram samtidigt.. :( Jag vet ju själv hur ont det gjorde med mina visdomständer! Så efter middagen fick tjejerna sin första isglass att lugna dom små munnarna med. Isglass fungerar lika bra till liten som till stor ;)

Lite större, lite enklare :)

Nu behöver vi inte längre krångla med nå babyskydd när vi ska handla, nu är det bara att stoppa ner tjejerna i vagnen! Allt blev så mycket lättare när tjejerna lärde sig sitta... Saga tyckte det var jättekul att sitta i kundvagnen o riva med varorna :) Naturligtvis har jag alltid en hand o ett vakande öga på vagnen om nån skulle få för sig att kliva ur. Man vet aldrig med dom små trollen ;)


Pappamys!

Tänk vad mysigt det är att få sitta i knä på pappa o titta på tv tycker Lova <3


RSS 2.0