God natt mina änglar

Tänk om ni kunde sova så här lugnt o fridfullt hela natten! <3


Mer död än levande...

Japp, precis så känns det just nu. Nätterna är fortfarande en enda lång plåga.. Saga vaknar en gång i timmen. Nu när hon kan resa sig själv står hon i spjälsängen o skriker! Hur kan ungen vara pigg när hon aldrig sover?! Lova vaknar ett par gånger per natt hon också.. Men hon gråter o gnölar mest. Lite vatten eller välling så brukar dom somna om. Så varför vakna överhuvudtaget?

Men när klockan är sju på morgonen då vaknar jag av att tjejerna skrattar, babblar o kastar gosedjur. Helt plötsligt känns inte allt lika jobbigt längre... Tills det blir kväll igen. Känns som jag skrivit det här förut? Haha, kanske för att det har varit så här ett bra tag nu... Nån som har nått tips? Börjar dom inte sova lite bättre snart då är det dags att söka hjälp!


Öppnis!

Idag har vi varit på öppna förskolan o busat. Två dagar i veckan har dom öppet o är dit nästan varje gång :) Tjejerna tycker att det är så roligt! Så fort vi kommer in kryper Lova ifrån mig o ser sig inte om.. Hon vill leka med de stora barnen! Medans Saga helst sitter i knä o leker med leksaker ;) Det är så bra o känns tryggt att det är många mammor där som jag känner o kan lita på! Sticker ungarna åt olika håll finns det alltid nån mamma som erbjuder att hålla ett öga på nån av tjejerna. Guld värt! Dagen börjar kl 9, kl 10 är det samling o sångstund :) Jättemysigt tycker till o med jag som inte kan sjunga ;) Ledarna är gulliga o duktiga med alla barnen. Fika får man köpa för 20kr/familj o det finnas alltid nybakat fika bröd samt mackor. När man åker därifrån är både jag o tjejerna helt slut o behöver sova middag ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1037988/images/2012/pic_508920e1e087c323e996878d.jpg" class="image">


Dubbelgångare :)

För nån dag sen satt jag o kikade på lite hästannonser på facebook medans tjejerna lekte på golvet.. Plötsligt höll jag på att sätta kaffet i halsen! Jag trodde först att det faktiskt var Callisto jag såg. Men verkligheten kom snabbt ikapp mig.. Den bruna hästen med dom pigga ögonen o busiga små öronen är en 4 årig kallblodskorsning vid namn Kazbeks som står i Borlänge. Nån som vill ge mig en tidig julklapp? ;)

Callisto är i första rutan på bilderna, visst är dom lika?


Stallsällskap

När det är mörkt, kallt o blött ute drar jag mig för att gå ut till stallet... Men när jag väl kommer ut är det jätteskönt! En sak som är riktigt mysig är att Norpan brukar göra mig sällskap :) Bästa råttjägaren! I stallet kan jag i lugn o ro sortera tankar o funderingar.. Hux flux är stallet mockat o klart för hästarna att komma in :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1037988/images/2012/pic_5086d1719606ee3585438f55.jpg" class="image">


Sportys lekland :)

Igår åkte vi till Falun o leklandet med Elias, Amanda o Jocke. Bus i bollhavet o åkte rutchekana :) Tyvärr fanns det inte så mycket mer för de små men vi hade kul ändå.. En fika blev det också innan jag o tjejerna hälsade på mormor o hennes jobbarkompisar på Ica :)


Shoppa shoppa...

Igår blev det en spontan visit i stora staden Falun :) Tur jag har kompisar som kommer med så bra förslag! Det är så roligt att gå på stan med Lova o Saga för de älskar att titta på folk! Inte ett dugg blyga då inte.. Jag o Emelie slog oss ner med småtjejerna på Wayne 's o beställde lite fika i väntan på att Sofie M skulle göra oss sällskap :) Lova o Saga fick en blåbärsmuffin att dela på, vilket höll dem sysselsatta så vi andra kunde fika. Sen blev det shopping.. Nya sängkläder, äntligen! En tröja i piffig orange o en vit spetstunika blev också. Bara saker till mig alltså :) Pontus får iof också sova i de nya sängkläderna ;)

När det sen började kurra i magen köpte vi med oss sushi o åkte hem till Sofie :) Det är inte så ofta vi har tid att sed men när vi väl gör det gör vi succé ;) Supertrevlig dag tjejer!

Innan jag o trollen skulle åka hem tittade vi in i Pilbo o busade av oss de sista ;) Mysa med mormor o morfar, leka med hundarna o få lite gröt i magen hann vi med innan vi åkte hem till pappsen <3


Tankat energi :)

Igår kväll tog jag o Lina en sväng med hästarna. Jag på Lussan o Lina tog Peace :) Nu har vi börjat komma igång på riktigt så nu var det dags att sätta lite fart på hästarna... Vi joggade hästarna över Eriksberg o jag tog första galoppen på Lussan! Första försöket började med ett rejält bocksprång men sen fick vi till en riktigt fin galopp :) Lina o Peace galopperade också, så duktiga! Vi provade också en liten väg jag inte ridit förut.. Bra att kunna variera lite! Vi var ute ca 1.5 timmar sen fixade vi stallet innan vi sa god natt :) Efter att ha fått frisk luft, tid med bästa vännen o sitta på fina Lussan mår jag sååå bra. Energinivån är på topp igen!

En trött men nöjd Lucette <3


Isbjörnungar :)

En sak som är bra med att det börjar bli kyligare ute är att mamsen får leta fram flickornas vintergarderob :) Hur söta är inte dom här nallemössorna? Köpta på Ica Maxi ;) Snart är det dags för overaller o tjockkläder! Hörde att det var snö på g :/


Pippitröjor <3

Vilka fina människor vi o våra flickor har omkring oss! Kalla det hormoner eller what ever men jag blir riktigt rörd 😊
Kommer ni ihåg att Lova o Saga fick jordgubbsmössor av Anette E? Nu överraskade hon oss med att ha stickat Pippitröjor 😍 Fantastiskt fina o riktigt varma!

Tack snälla Anette!


Pilbodag idag :)

Efter att vi varit på öppna förskolan i morse åkte vi till Pilbo för att mysa med mormor o hundarna :) Morfar är i Särna på älgjakt. Mormor bjöd på favoriten pannkaka till lunch, mums! Saga ville ha Fannys öra till efterrätt ;) Lova lekte med legobilen, skoj att snurra på de små hjulen! Nu sover tjejerna en stund i vagnen :)


Pannkakspremiär :)

En av de finaste presenter tjejerna fått är från mina kusiners farmor Kajs. Dom fick ett set med två tallrikar o en pipmugg med Tomtebobarnen på. Älskar Tomtebobarnen!

Igår invigde vi äntligen tallrikarna :) Med pannkaka! Vilken hit :) Det blev inte sämre med grädde o en liten klick sylt heller ;) Lova o Saga åt en pannkaka var! Med undantag för det som hamnade på golvet.. ;)


Sjukstuga..

Jaha, då har man två små snorungar här hemma.. Lova är bara snorig men Saga har en hemsk hosta också. Det har hänt mer än en gång att hon hostat tills hon kräks.. Just nu kommer sig mamma Jenny väldigt hjälplös! Två små som vill sitta i knä men kommer de för nära varandra då blir det slagsmål.. Speciellt när de är trötta! Med förkylning i kroppen sover tjejerna om möjligt ännu sämre.. Att vakna o kliva upp en gång i timmen är tortyr. Upp, trösta, ge välling o sen försöka somna om! Humöret o orken tar slut väldigt fort... Vill ju vara en pigg o glad mamma.

Bli friska nuuu!


RSS 2.0