Blivande hästtjej? ;)

Det är inte alla som börjar sin ridkarriär på en häst som mäter 173 cm ;)
Men vår Lova är en riktig tuffing!


Nya bilstolarna :)

Äntligen har vi tagit oss i kragen o köpt nya bilstolar till tjejerna. Vi hittade ett år gamla Brio stolar på blocket, kanonfina o lagomt pris :) Perfekt att hitta andra tvillingfamiljer som man kan köpa saker av! Dom bodde dock i Sthlm men om vi hade vägarna förbi hade dom massa saker vi kunde få kika på ;)

Stora o nöjda tjejer i nya, fina stolarna!


Handla på Ica

Igår kväll packade vi in hela familjen i bilen för en mycket nödvändig handling.. Annars skulle tjejerna få knapra knäckebröd till frukost ;)
Åka kundvagn är superskoj men lite vingligt! Så mamma o pappa knölade fast lite varor bredvid sen satt tjejerna stadigt värre ;)


Skoj hos farmor :)

Jag o tjejerna höll igår på att klättra på väggarna här hemma! Vi letade playdate men ingen kunde... Sen kom vi på att vi kunde åka till farmor o farbror :) Sagt o gjort! Mamma fick kaffe o nybakade scones medans Lova o Saga fick leka av sig! Tack snälla farmor!

Tvättkorgen var skoj tyckte Saga ;)


Bulor o blåmärken!

Flickorna övar o övar när de ska lära sig nya saker men när de klarat det en gång då sitter det! Nu har de lärt sig att resa sig mot saker.. Soffan, vagnen, trappan, bordet, mamma ;) Dock sviker balansen ibland o de åker i backen med en smäll.. Många bulor, blåmärken o tårar blir det! Men också stora leenden när de klarat av nått nytt.. :)


Lova älskar sin Peggie!

Det finns inget bättre för våran lilla Lova än djur. Hon släpper allt så fort hon ser en hund, katt, häst,fågel eller ja vad som helst som kan liknas med ett djur!

Peggie är helt klart en av favoriterna ;)
Hon tycker nog lika mycket om Lova som Lova tycker om Peggie <3


Dessa nätter...

Hur kan ungarna bråka hela nätterna o vakna med ett leende på läpparna? Sen är det fullt ös hela dagen med undantag på två middagslurer..

Fast ibland somnar man i mammas knä! Trött Lova <3


Hemma!

Jag o Saga fick komma hem igår! Hon hade fått tillräckligt många doser penicillin intravenöst så nu kunde vi gå över till flytande... Jätteskönt! Lova verkade inte bry sig speciellt om att vi kom hem.. Rackarunge! Hon bara skrattade när jag överöste henne med pussar o kramar. Det märks att hon har haft det bra med pappa :)

Inatt har vi sovit skapligt alla fyra. Ljuvligt att ligga i sin egen säng o nära kärleken igen <3
Lova vaknade tidigt men va så pigg o glad så det gjorde inget! Saga väckte jag vid åtta så hon kunde få sin medicin. Nu busar flickorna för fulla muggar :)Släpp ut mig!

Det ser ut som vi får åka hem i morgon! Hurra, för nu börjar väggarna krypa närmare o närmare...

Sent igår kväll kom en sköterska o hämtade mig o Saga för att göra ett ultraljud på njurarna. Saga blev helt hysterisk när jag la henne på britsen, hon tycker inte längre om personer i vita rockar.. Men till sist kunde vi göra ultraljudet o tyvärr ser det ut som hon har njurbäckensinflammation på vänster njure.. Det betyder att bakterier från urinvägarna tagit sig upp i njuren. Hon får penicillin o på måndag kommer alla provsvaren då vet vi mer hur vi ska gå vidare... Håll tummarna för oss är ni gulliga!


Avd. 34

Ligger i en säng på barnavdelningen på falulasarett just nu...
Jag åkte in till akuten med Saga nu på kvällen eftersom febern har hållit i sig i fem dygn. Det märks att hon är helt slut... Hon somnade i min famn 3 gånger i väntrummet. Efter blodprover o urinprov visade det sig att hon har en urinvägsinfektion :( Eftersom hon är liten måste hon få medicin intravenöst så det var bara att följa med till avd 34 o få ett rum. Här blir vi kvar nått dygn tills Saga mår bättre... Tur man är lite van med sjukhus! Men jag är definitivt inte van att vara ifrån Lova o Pontus... Usch vad jag saknar mina älsklingar! Hoppas vi får ses i morgon.

Min duktiga lilla tjej <3


Coolaste tjejen!

Vilken tur jag har haft.. Jag fick välja mellan fem ston när jag hittade Lucette. Vad var det egentligen som fick mig att välja henne? Varför valde jag inte skimmeln, jag som är så svag för skimmlar? Eller nån av de lite mer erfarna märrarna? Jag vet inte, det kändes bara så självklart!

Det verkar verkligen som min magkänsla är att lita på! Lucette är one of a kind. Otroligt vacker, trevliga gångarter o fantastiskt psyke. Hon ställer upp på allt man ber henne om. När hon kom hit var hon inte tiden på tre år, hon hade inte ens haft ett träns på sig under den tiden. Men jag kunde sadla, tränsa o sitta upp utan några konstigheter! Första ridturen tog vi på ängen med Eleonor som sällskap. Skrittade runt o bara kände igenom henne. Tog nått travsteg också för att hitta knapparna. Jag kände mig som hemma direkt jag kom upp på hennes rygg :)

Idag tog jag o Lussan en promenad helt solo i det vackra höstvädret. Vi skrittade ner till Ön, för att komma dit måste man över en träbro utan räcken. Lussan tyckte det var lite läskigt men gick försiktigt över när jag manade på henne. Vi skrittade nått varv på ön o inte ens en blick ägnade hon båten som brummade förbi oss. På tillbaka vägen kom grannens två hästar i full galopp genom hagen när vi gick förbi. Jag kände att hon blev lite laddad men la band på sig när jag pratade lugnt med henne. Jag är så imponerad av henne! Hon lyckas hålla sig cool i alla lägen. Det var en mycket lycklig matte som hoppade av hemma på gården :)


Min lilla Oscar <3

Fick den här bilden av min kusin Elin. Det är jag o min kusin Oscar, för 13 år sedan, jag är 13 år gammal :) Oscar har alltid varit min lilla skrutt, min lilla bebis o nu är han 13 år. Men min lilla älskling kommer han alltid vara <3 Men man börjar undra... Vart tar tiden vägen?! Är det så det känns för dig också moster Ammi? ;)


Ujuj...

Saga är fortfarande sjuk :( 40 graders feber, frossa o yrar. I natt kräktes hon tre gånger.. Fick lov att gå upp o duscha av henne. Hon var helt förtvivlad, det var som de mjuka duschstrålarna gjorde ont.. Det skär i mammahjärtat! Efter många om o men somnade hon om mellan mig o Pontus.

Som tur är ville tjejernas faster, Helena komma ut o hjälpa till idag. Hon tog ut dem på långpromenad både på fm o em så jag fick sova nån timme o ta hand om hästarna i lugn o ro :) Nu är jag redo för nattens duster... ;) Tack för idag snälla Helena!

Nattinatti Saga o Lova 💗


Saga sjuk :(

Igår satt vi på akuten i nästan 6 timmar med Saga igår. Jag reagerade när jag tog upp henne hur stolen igår att jag kände hennes hjärta. I vanliga satt känner man det inte men nu dunkade det under mina händer. Pontus hade märk samma sak dagen före men när jag kom hem o kände var det lugnt, så vi trodde att vi överreagerade. Men igår plockade vi fram stetoskopet o det gick fortare än det ska så vi åkte in...

När vi kom in var det kö. En sköterska berättade att de två barnläkarna var upptagna med ett trauma så vi fick snällt vänta. Till sist kom o tittade på henne men då hade hjärtat lugnat sig, 130 visade monitorn. Det optimala vore om hon låg runt 100 så vi fick sätta oss igen o vänta. Plötsligt fick hon 40 graders feber o kräktes när vi väntade... Fick en alvedonsupp men hon var fortfarande kokhet. Efter några timmar igen fick vi träffa en läkare. Vi gjorde ett EKG som visade 150. Läkaren trodde att febern kom pga tänderna, febern triggade sen hjärtat att rusa. Vilket är vanligt när man har en infektion eller liknande i kroppen. Så vi fick åka hem eftersom Saga annars verkade må bra.
Vår duktiga, fina Lova sov i bilstolen nästa hela tiden! Hon var vaken en stund i väntrummet o då passade hon på att liva upp stämningen med prat o skratt :)

Vi kom i säng vid två o båda tjejerna har sovit skapligt. Idag har Saga fortfarande 40 graders feber så vi ger Ipren o Alvedon... Vår lilla smula är sig inte lik. Trött o hängig :( Pontus stannade hemma eftersom det bara blev några timmars sömn. Sen kom farmor Sara o farbror Henrik hit med lunch o tog ut tjejerna på promenad. Tusen tack!
Älskade små kaninungar!

Jag kan inte se mig mätt på våra små underverk! Dom har så mycket bus för sig hela tiden :)Första tanden!

Igår ploppade första tanden upp! Det var Saga som blev först med att få ett litet risgryn <3 8 månader o första tanden... Kan till o med vara så att man skymtar tand nr 2 :)

Lilla hjärtat!


Heldag hos farmor :)

Idag har Lova o Saga varit med farmor, faster Helena o Henrik hela dagen :) Dom har busat, sprungit i sina gåstolar, varit ute på promenad o myst med fina familjen Jacks! Bara faster Pernilla som saknades..

Det var jätteskönt för mig som behövde lite tid att smälta gårdagen... Efter många tårar,lite sömn, pyssel o ridning på både Lussan o Peace, trevligt sällskap av Nårsa så mår jag mycket bättre! Tack snälla farmor Sara, Henrik o Helena för att ni tagit hand om trollungarna, ni är guld värda!

Två trötta men glada o nöjda tjejer :)


Premiär turen!

Äntligen tog jag mod till mig att provrida Lucette :) Eleonor kom o håll mig sällskap när jag o Lussan gjorde premiär turen, ifall det skulle bli nå tok. Men Lussan skötte sig exemplariskt! Det var en jättestolt o lycklig matte som 30 min senare satte av hemma på gårdsplanen 😍

Fina tjejen!


Titta på tv med pappa :)

Bästa stunden på dagen är när pappa kommer hem från jobbet tycker Lova o Saga ❤
Det är så mysigt att ligga bredvid pappa o titta på tv 😊


RSS 2.0