Gröt är gott!

I flera månader har Lova o Saga vägrat äta gröt... Vilket drivit mig till vansinne! Men idag fick dom äta gröten själva o helt plötsligt var det tomt i skålarna!

Stora tjejer som ska äta själv!


Öppnis idag.

Äntligen är Lova o Saga så pass friska att vi vågar oss ut o leka igen! I två veckor har vi kämpat med feber, hosta, välling/slemkräkor o snoriga näsor... Så efter min lediga helg känner jag mig pigg, glad o tacksam över att få spendera mina dagar med två så fantastiska små människor ❤️
Lina, Alva, Carro o Ella var också på öppnis idag! Hurra tyckte vi :) Det är så roligt att se våra prinsessor leka tillsammans! Det kånkas omkring med dockor, jagar bollar o åker rutchekanor :) Vilken tur vi har öppnis att åka till två ggr i veckan.


Home, sweet home :)

Igår var det dags för Ahmanda att göra comeback på tävlingsbanorna. Istället för fyraårigen Sten blev det Paco som fick följa med. Det är inte direkt en liten o lätt häst men Ahmanda gjorde ett kanonbra jobb! Dom gjorde två helt godkända rundor så det var jätteroligt :)

Efter att ha fixat i stallet o släppt ur Paco åkte vi hem o njöt av solen på balkongen. Vid tre satte jag mig i bilen i begav mig hemåt, två timmar senare klev jag innanför dörren :) Det var två glada små busar som mötte mig i dörren! Dom hade haft det så bra med pappa, fastrarna, farbror o farmor :)


Uppsala!

För alla er som inte vet det så är jag i Uppsala :) Jag åkte ner till Ahmanda igår o åker hem i morgon. En hel helg utan mina bebisar! Lite ont i hjärtat gör det men samtidigt är det välbehövligt med lite egentid.

Jag har sovit som en stock i natt o hela dagen har spenderats i stallet med Ahmanda bland hundar, ungar o fantastisk fina hästar. Ahmandas sto Chico fick föl för en månad sen, ett litet sto vid namn Cillary. Så gudomligt söt :) Ahmanda red Paco som hon ska tävla i morgon. En gigant på 184 cm! Sen fick jag rida Sarah, ett sto som gått medelsvår dressyr och medelsvår hoppning. Jätteroligt men jag har lite att jobba med, det märks att man mest lufsar runt i skogen.

På eftermiddagen åkte vi till Ahmandas syster o hälsade på. Linn fick en dotter i december, Olivia. Hon älskade när jag sjöng "I galopp, i galopp" ;)

Nu har vi ätit pizza o slappar i soffan. Det blir en tidig morgon i morgon!


Ridtur :)

Här kommer ett par bilder sen jag o Eleonor var ute o red sist :) Jag tog drygskåpet Peace som var väldigt pigg o hoppig. Han behövde få springa av sig lite... Eleonor fick ta Lussan, hon gör inte mer än hon behöver! Bekväma häst ;) Vi red längs gamla vintjärnsvägen o hade jättefin tur! Strålande sol, mjukt underlag o glada hästar ❤


Gungis ❤

I lördags var jag o tjejerna till Pilbo o hälsade på. Vi tog med oss mormor på en promenad. Vi gick genom byn o ner till lekparken, Gungis som vi alltid kallat den :) Lova älskade att gunga men Saga tyckte inte om det. Men kasta grus i rutchekanan var skoj ;) Det var lite sentimentalt att se mina barn leka i sandlådan där jag själv satt som liten. Gungis, tänk vad mycket bus vi har gjort där! Hade man inget att göra hemma sa pappa alltid "Ta cykeln ner o byn o kolla om nån är ute" o oftast hittade man nån att leka med vid Gungis :) Sen när man blev äldre hängande man också vid Gungis men då hade man annat för sig.. Eller hur Emelie o Mickan? ;)
I sommar hoppas jag ni hakar på ner till Gungis med oss, o du Mickan tar med dig Theo! ❤


Mallgroda!

Så här mallig blir man när man kan klättra upp på stolarna själv ;)


Snälla tålmodiga katt!

Stackars lilla Norpan! Hon har det inte lätt... Först var hon min o Pontus lilla bebis. Sov i våran säng, låg i knät o blev kliad o bortskämd... Nu får hon slåss om uppmärksamheten mot två trollungar! Två trollungar som dessutom kan vara väldigt närgångna... Speciellt Lova. Lova vill helst av allt ha Norpan i knät eller använda henne som huvudkudde... Tur Norpan är snäll o ger sig till tåls några minuter innan hon pyser i väg ;)


Min fantastiska kropp!

Tänk vad häftig kroppen är! Att två små frön i min mage kunde växa till att bli en Lova o en Saga ❤


Äntligen friskförklarad!

Igår var jag o Saga till Barnmottagningen på lasarettet på ett efterlängtat återbesök! Vi har väntat på att träffa hennes hjärtspecialist i fyra månader men nu äntligen fick vi en tid... Som vanligt började vi med att väga o mäta. 80 cm lång o 10 kg tung :)
Sen gjordes ett EKG, ultraljud o Lars Fohlin (hjärtspecialisten) lyssnade också på hennes hjärta o kunde bara säga att vi har en fin o frisk liten flicka! Allt såg normalt ut o hjärtat såg fint ut :) Så nu är Saga äntligen friskförklarad o vi kan sluta med hennes medicin! Äntligen!

Tusen tack morfar som tog hand om febriga lilla Lova medan jag o Saga var på sjukhuset ❤

Älskade knasiga lilla unge ❤


Baka baka...

I förrgår passade jag på att baka medans tjejerna sov middag. Morotsbröd o Philadelphiabullar blev det :) Så himla gott! Bara att komma o fika nu ;)


Blivande konstnärer? ;)

Titta vilka små konstnärer vi har! Hihi :)


Jag är kär!

Har nyss duschat o krupit ner i sängen, trött o lycklig! Men för några timmar sedan var jag allt annat än lycklig.. Flera planerade saker idag har gått åt pipsvängen så jag var riktigt besviken.. Men då ringde jag Malin som till min stora lycka var i fårstallet. Åkte dit o fick bekanta mig med lammen Blondie o Banditen, 2 veckor. O naturligtvis de nyaste små grynen, Bernard o Bianca, 2 dygn! Malin placerade lille Bernard i mitt knä o där vart han kvar... Lite kli på rumpan så han somnade i min famn. Att man kan bli så lycklig av djur! Helt fantastiskt ❤ Tack Malin!

Bernard, världens sötaste bääääbis ;)


Saga åker rutchekana på Öppnis i Svärdsjö.

Saga o bästisen Alva busar o åker rutchekana på öppna förskolan i svärdsjö. Tänk vad stora våra små bebisar blivit!


En docka bland dockor!

Lova kan verkligen det där med att charma omkull en... Hon busar o börjar skratta åt sig själv. Hon har humor den där ungen!

Våran docka ❤


Playdate med Elias o Amanda!

Idag åkte vi till Vika o hälsade på Amanda o Elias :) Det var alldeles för längesen! Saga o Elias leker jättebra ihop, dom har lite samma temperament ;) Lova passade på att leka med Elias fina leksaker.

Efter lunch gick vi ut o tittade på fåren i granngården. Fåren var roliga o tittade på men roligast var ändå att hoppa o plaska i vattenpölarna.

Till Lovas stora glädje träffade vi en jättesnäll hund ute på vägen. Hunden hette Bobby o Lova gav honom en stor kram o en liten puss <3


Vattenbus i Vika.

Lova o Saga hälsar på Elias i Vika. Vattenpölarna var dock roligare än fåren...


Bus på gården :)

Idag när Pontus kom hem åt vi middag o skyndade oss sen ut för att busa innan läggdags! Vi matade hönsen o plockade ägg. Gav småkalvarna sin mjölk o såg till att dom fick rent o snyggt omkring sig. Mysigt med spån o halm tyckte de fyrbenta galenpannorna som studsade o for omkring ;) Sen plockade Pontus fram cykeln o vagnen så tog vi en liten premiärtur! Tjejerna verkade gilla det :) Blir kanon till sommaren!

Hoppas alla har haft en fin helg!


Med fingrarna i kakburken!

Lilla apan Saga skjuter nonchalant fram en stol, klättrar upp o tar för sig av det hon vill ha ;)


Födelsedagsståhej ;)

Vaknade i morse till ett vitt landskap! Den som trodde att jag önskade mig SNÖ i födelsedagspresent ska jag ta ett rejält snack med...

Men bitterheten försvann snabbt, för i stallet väntade dagens första födelsedagspresent. En cykel :) Jättefin! Efter frukost plockade Pontus fram resten va paketen. En cykelvagn o hjälmar åt tjejerna. Hm, tror Pontus försöker säga mig nått ;) Lova o Saga älskade hjälmarna o vagnen så i sommar ska vi ut o trampa!

Nu sover tjejerna middag o jag håller på att förbereda fikat till kalaset. Snart kommer familjen hit o kalasar :)


Stövlar o galonisar :)

Igår medans mormor o morfar passade tjejerna var jag ner på stan o shoppade lite utekläder. Det är ju så blött o geggigt överallt! O trollungarna är ju inte direkt försiktiga när dom är ute o leker... Så det blev stövlar, galonjacka o galonbyxor inhandlat :)

Idag invigde vi stövlarna o byxorna ordentligt! Hopp o plask i både vattenpölar o lera.. Det är väl bara att vänja sig antar jag? ;)


Övernattning i Pilbo!

Jag o trollungarna har sovit i Pilbo i natt, bara för att det är så mysigt :) Mormor är ledig o morfar jobbar em idag så vi kan mysa hela dagen! Natten gick bra trots att jag o tjejerna delade rum. Jag vaknade några gånger av att dom gnölade eller vände sig i sängen.. Men kl fyra ville Saga ha välling så då var det bara att kliva upp. Båda fick vällingen o somnade om till 6.45 :) Lova var överlycklig över att kunna busa med hundarna direkt på morgonen. Sen blev det lässtund i sängen med morfar. Mamma o Saga myste i fåtöljen när Ally hoppade upp o ville vara med :)

Nu ska vi äta frukost!


Första frisörbesöket avklarat :)

Idag rök äntligen hockeyfrillorna! Annika Brandt, Pontus kusin har salong i Enviken så vi åkte dit o så det skulle bli ordentligt gjort :) Det är synnerligen en bedrift att klippa ettåringar! Men det gick riktigt bra. Håret blev klippt o öronen oklippta ;)


Ommöblering sker!

Idag har jag o tjejerna möblerat om i deras rum... Deras rum är ju från början gästrum/kontor så det är inte så barnvänligt eller mysigt. Fick lite inspiration så nu har vi kastat ut gästsängen o flyttat om lite... Så nu liknar det mer ett barnrum. Lova o Saga gillade att deras lilla fönster kom fram nu :)


Tomt utan stockholmarna!

Nu är påsken slut. Pontus har börjat jobba o alla fina Stockholmsgrannarna har åkt hem :( Det blir så tomt o tråkigt utan er! Skynda er tillbaka...


Hästar o vårsol...

Ett tag har allt känts så himla tungt. Speciellt med hästarna. Kallt, mörkt o ensamt..

Men nu när vårsolen tittat fram o det är ljust på kvällarna känna allt så himla härligt igen! Att kunna sticka ut o rida när Pontus kommer hem o det fortfarande är ljust ute gör verkligen susen för kropp o själ :) Lussan verkar gilla våra uteritter lika mycket som mig!

I lördags tog ju jag o Jessica en tur på Lussan o Peace. Vi red längs gamla vintjärnsvägen o det var perfekta förhållanden! Lagomt mjukt i backen, pigga o busiga hästar, sol o en fin vän ❤ Den turen kommer jag leva länge på!

Idag fick jag o Lussan sällskap av Eleonor o Peace :) Det var två pigga hästar som fick trampa på ordentligt igenom både skog o djupsnö! Så himla roligt att äntligen få sällskap av Eleonor på hästryggen :)


RSS 2.0