En bästa vän ❤

Jag är verkligen bortskämd med att ha fina människor runt om mig! En fantastisk sambo, fina barn o en trygg familj. Vänner som vill mitt bästa o alltid ställer upp. Men bland alla mina vänner så finns det en som är speciell. Hon är inte bara en utav mina bästa vänner utan också världens bästa extramorsa! Lova o Saga känner sig så trygga med henne att de ibland väljer att sitta hos henne istället för hos mig. Dom skrattar o vill kramas så fort dom ser henne :) Det värmer i mammahjärtat! Det är så mysigt att umgås o se våra tre flickor leka tillsammans. Tänk att dom "snart" kommer vara klasskompisar...

Finaste Lina har sagostund på öppnis ❤

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1037988/images/2013/pic_5108375eddf2b35ac524e00e.jpg" class="image">


Wayne's o Sporty's :)

Igår packade jag in mig o trollen i bilen för en vända på stan med moster ❤ Vi fikade på Wayne's, det är ett bra ställe med många barnstolar ;) Tyvärr blev jag jättebesviken på chokladtårtan jag köpte, snustorr! Men tjejerna gillade sin muffin ;) Som synes! Det märktes ganska tydligt att det fanns mycket spring i de små benen så vi åkte till Sporty's lekland. Vi busade i bollhavet o fick springa av oss lite :) Till o med Lova har börjat förstå tjusningen med att gå istället för att krypa runt på knäna! Hon är riktigt duktig för att ha gått så lite!


Så kan det låta...

Hörde i morse ett förtvivlat -Mamamama mammamama! Och hittade då en Saga som tagit sig förbi pappas barnsäkring av kökslådor...
Efter det att Saga kommit traskade med brödkniven i högsta hugg fick pappa uppfinna en stopp till våra kökslådor. Knivarna är dock flyttade högt upp i ett skåp vilket är tur då det visade sig att våra troll kan ta sig förbi lås o bom!

Men ta sig ur igen var tydligen inte lika lätt ;)


Syskonkärlek!

Finns det hjärterum finns det stjärterum!


Kupolen med mormor :)

Idag har vi haft en riktigt bra dag! Öppnis på fm, barnen fick busa av sig o mamma fick social stimulans ;)
Det var ganska lite barn vilket var skönt. Alla lekte så fint tillsammans :)

Tjejerna somnade så fort bilen började rulla. Perfekt! Åkte till stan o hämtade mormor för att rulla vidare till borlänge. Lova var vaken från Falun till Borlänge men nöjd med att kika ut genom fönstret. Saga vaknade lagomt till vi kom fram till kupolen. Vi lunchade o strosade i några affärer. Jag köpte vinterskor o tjocka gosiga mössor till tjejerna :) Mormor köpte skor hon med. När vi var klara var det lagomt för tjejerna att sova igen. Skönt att dom kan sova i bilen!

En riktigt mysig o fin dag!


Sover som Pippi...

Mina barn sover helst som Pippi Långstrump, i fotändan ;)


Sälen o 30 års firande!

I helgen åkte jag o Pontus till Sälen för att fira kompisen Matte som fyllde 30.

Jag o Pontus bodde mitt i Lindvallen i ett litet trevligt krypin :) Vi hade 20 m till knappliften o 30 m till Harrys. Perfekt när det vankades frukostbuffe! ;)
Vi åkte upp på fredagen, käkade middag med Matta o Sandra på TB uppe på Högis. Jättetrevligt o riktigt god mat! Vid 22 tiden var det dags för firandet av Matte i Pianobaren :) Stefan Gunnarsson från "Så ska det låta" spelade hela kvällen o naturligtvis blev det "Ja må han leva" för Hansson. Hela baren stämde in, skoj! Kvällen blev riktigt lyckad :) Drack drinkar o dansade till kl 02 o vi tog taxi hem. Somnade gott trots alla glada o fulla som stimmade utanför Harrys.

På lördagen var vi lite matta i pälsen men tog oss upp ur sängen i tid så vi hann med hotellfrukosten på Harrys. Allt var gott men nygräddade våfflor med sylt o grädde var himmelsk dagen efter ;) Sen blev det promenad med Matte, Carina, lilla Douglas, Conny o Erica. Det är riktigt mysigt i Lindvallen. Vi lunchade o gick på after ski med samma sällskap. Skrattade så tårarna sprutade!
På kvällen gick jag o Pontus till Lammet & Grisen o åt middag. God mat men lite för trötta var vi nog... Gick hem o kröp ner i sängen o tittade på film :) Mys det med!

I morse rullade vi ur sängen kl 7.30, åt frukostbuffe, checkade ut o åkte hem!
Gud vad vi längtade efter våra små troll... Ville att de sista milen skulle flyga förbi! När vi kom hem möttes vi av två lite förvånade men glada barn <3 Mormor o gammelmoster Ammi såg inte alls så slitna ut som jag trodde de skulle göra ;) Allt hade gått jättebra med både barn o djur vilket känns så himla skönt. Men en sak är säkert, borta bra men hemma bäst!


Det rullar på...

Det verkar som att jag skymtar ljuset i tunneln... Flickorna blir piggare för varje dag! Saga får nån hostattack per natt men nu har hon inte kräkts på 24 timmar iallafall. Alltid nått!

TokLova leker i leksakslådan.


Cykelverkstaden har gjort det igen...

Igår fick jag lov att ringa ner till svärdsjö vårdcentral eftersom Saga knölat hela natten.. Hostar o är riktigt rosslig! Man hör när hon andas att det är slemmigt i både näsa o luftrör :( Lova har inte varit fullt så risig men hostig. Hostmedicinen vi gett dom, Therahoney verkar inte hjälpa... Dom hostar fortfarande så dom spyr. Men eftersom jag var orolig för Saga så ringde jag ner o pratade med en sköterska. Uppgav namn, personnr, hur hon mådde o vad jag behövde hjälp med. Som vanligt fick man höra att man skulle avvakta.. Men att hon kunde skriva ut en hostmedicin som hon trodde skulle hjälpa bättre.

Pontus svängde in på Apoteket efter jobbet för att hämta ut hostmedicinen. När apotekaren plockar ihop medicinen reagerar hon o säger att den här borde ju inte Saga ta pga hennes hjärtmedicin. Medicinen vårdcentralen skrivit ut (som jag inte kommer ihåg namnet på) kan ge darrningar o hjärtklappning som biverkning! Supersmart att ge sånt till ett barn som äter medicin som ska bromsa hjärtat... Det finns en anledning att svärdsjö vårdcentral kallas cykelverkstaden! O dom gör rätt för namnet gång på gång... Himla tur att apotekaren reagerade på biverkningarna innan hon lämnade ut hostmedicinen... Naturligtvis hade dom på vårdcentralen gått hem redan så dom fick ringa till en läkare som jobbar på Falu lasarett... Då satt han faktiskt på bussen på väg hem till svärdsjö så han hoppade av bussen o kom upp till apoteket o pratade med pontus o kollade på sagas papper. O vi fick inte ge henne den medicinen utan observation av läkare. Så Pontus fick åka därifrån tomhänt! Tänk om vi hade gett henne hostmedicinen o hon hade fått en hjärtrusning?

Efter en liten stund ringde en barnläkare från lasarettet upp mig. Hon ville veta lite hur Saga mådde o bad mig kolla efter några tecken på att andningen var ansträngd. Jag såg flera av dom symtomen men eftersom hon ändå mår ganska bra fick jag bestämma om jag ville åka in så hon kunde få nått luftrörsvidgande. Då skulle vi bli inlagda så dom kunde hålla ett öga på henne. Men vi valde att försöka hemma ett tag till... Hon gav oss rådet att bulla upp med kuddar under madrassen så hon kunde sova i högläge. Kände vi att det blev för jobbigt var vi välkomna in till akuten o hon hade förvarnat personalen att vi kunde dyka upp.

Natten blev bökig, Saga hostade så hon kräktes tre gånger sen piggnade hon i så vi chansade o stannade hemma. Men det är frågan om vi kanske får åka in idag om inte hostan ger sig... Ingen av oss får ju sova o Saga kräks upp det mesta hon fått i sig under dagen. Vi får se hur vi gör....


Röda ögon...

I natt tog jag o Saga en liten tripp till akuten. Borde skaffa klippkort snart... Lovas ögoninflammation börjar bli bättre medans Sagas blir värre. I natt vaknade jag av att hon grinade o jag kände på mig att nått var fel. Plockar upp henne o hon ser ut som nått taget ut din värsta skräckfilm! Ögonen var igenmurade med blodaktigt kladd... Väckte Pontus så vi tillsammans kunde göra rent ögonen. Borde ha tagit en bild så jag hade nått att visa läkaren... Efter att ha pratat med 1177, sjukvårdsupplysningen så bestämdes det att vi skulle åka in. På akuten blev jag skickad till ögonkliniken o där berättade dom att man inte gör nått åt så här små barn. Det gäller bara att hålla rent o härda ut... Så vi gjorde aktuen tur o retur på 90 min! Inte illa...

Sån här kladdig sörja var ögonen fulla av. Inget vanligt var men tydligen inget farligt..


Två sjuklingar..

Nu har vi två små troll med feber, ögoninflammation, rinnande näsor o hosta som gör att dom kräks... Värst är det på kvällen. Efter att ha fått vällingen har Saga nu kräkts ner sin säng tre gånger. Börjar bli ont om ombyte så nu går både tvättmaskin o torktumlare.. Tur man har dessa fiffiga maskiner! Lova har slocknat men jag hör hur Saga rumlar runt i sängen halvsovandes med en envis hosta trots hostmedicin. Vid varje hostning stannar jag upp o håller andan, beredd på att kasta mig upp o rädda det som räddas kan från kräkkaskaderna! Stackars ungar som råkar ut för allt... :'(


Titta vad vi har fått!

I går morse när tjejerna kom upp fick dom se en försenad födelsedagspresent. En Hello Kitty spis! Dom lekte så mycket med Olles spis när vi var där o hälsade på så nu fick dom en egen :)

Lovas min är obetalbar! ❤


Upp o ner..

Här om natten gjordes ett genombrott! Lova o Saga sov hela natten! Från kl 19 till kl 07.30 utan så mycket som ett pip. Vi var chockade men överlyckliga när vi fattade att våra ungar faktiskt också kan sova!

Men säg den lycka som varar.. I förrgår blev Lova hängig :( Snorig, hostig o sen kom febern.. 40.2 :'( Så fort vi la henne i sin säng skrek hon, hon kräktes av alvedonet, grät när hon skulle få en supp o det var bara mammas famn som tröstade. Till sist somnade hon i våran säng sovandes med huvudet på min mage.. Men hon vaknade flera gånger o var het som en kamin. Hon har inte ätit ordentligt på hela helgen men druckit mycket iallafall. I morse var hon rödsprängd o kletig i ögonen också.. Så i morgon blir det ett besök hos doktorn!

Stackars fina lilla Lovisen ❤


Norpande har fått en egen säng.

Hittade en så söt kattbädd på ÖB åt Norpan :) Rosa såklart, prinsessa som hon är! Men än så länge har hon varit lite skeptisk mot den men ungarna älskar den.. Saga tyckte att den var jättegosig :)


Overallerna!

Måste ju visa hur fina o hur stora våra troll ser ut i sina nya vinteroveraller :) Dock försvinner ungarna lite när man sätter dom ner... Äsch, nu har dom nått att växa i ;)


Gott nytt år!

Nyårsafton firades in på lugnast möjliga sätt med älsklingen! Tog in hästarna tidigt o stängde in kalvarna i lösdriften så de kunde känna sig trygga trots fyrverkerier som börjats brännas av... Laxsnittar o smördegssnurror till middag, skålade i pommac o spelade Bingolotto :) När klockan var 22.30 kröp vi till sängs, kändes ganska värdelöst att hålla sig vakna bara för sakens skull.. Sömn är underskattat!

Idag har vi haft besök av Emelie, Mickan o Theo :) Theo är 7 månader äldre än tjejerna. Vi åt lunch, fikade o lekte. Saga blev nog lite småkär! Skulle fram o gosa med en något skeptisk Theo ;) Roligt att se dom leka så fint tillsammans. Så himla kul att mina gamla godingar kunde komma o busa med oss!


RSS 2.0