Furuvik!

OBS, gammalt inlägg som inte velat bli publicerat.. ;)

I onsdags var vi till Furuviksparken med familjen Karlsson/Erikpers :) Vi hade en otroligt mysig dag med perfekt väder. Både Lova o Saga fick rida shettisar ❤ Ingen av dem ville kliva av ;)
Vi kollade på apor, sköldpaddor, krokodiler o massa annat spännande!
Men bäst var nog fårhagen. Lova var överlycklig över att få klappa alla dom snälla getterna o fåren! Saga var väldigt tuff o försökte klappa varje get som gick förbi :)
Vi åkte en flodtur också, vi såg lamor, emuer (eller nå liknande) o flamingos. Jättemysigt!

Innan vi ens hann av parkeringen på vägen gem sov Saga, tre min senare sov även Lova. Jobbigt att vara ute på såna här äventyr! ;)


Veterinärbesök...

Idag har jag o Pontus varit till veterinär Mats Axelsson på Wilkesbacka med Lussan. Jag var ut tidigt i morse till stallet o gav henne smärtstillande så det hann verka innan vi skulle åka. Hon gick raka vägen in i transporten, skönt!

På Wilkesbacka fick vi komma in direkt. Jag fick visa upp Lussan o han såg att hon var ordentligt halt. Han klämde o kände på henne o såg på en gång att det var nått i hoven. Efter några röntgenplåtar visade det sig att hon har en hovbensfraktur... Hon gipsades o ska stå på boxvila i 8 veckor. Efter det gör vi ett återbesök o förhoppningsvis kan hon börja gå lite i hage efter det.

Vi passade på att göra ett ultraljud också. Skadade ston eller ston som har ont brukar ibland kasta sina föl. Plus att vi skulle kolla så det inte var tvillingar... Mats tittade länge o väl. Jag började få riktigt ont i magen... Tänk om den lilla loppan är borta? :( Men till sist säger han att han inte ser mer än en fosterblåsa! Hurraaaaa!

När vi skulle hem var Lussan trött o hade ont o ville kliva på transporten.. Efter mycket lockande, knuffade, klappade o dragande klev hon äntligen på...

Nu vilar hon i boxen med Peace i boxen bredvid.. I morgon ska han gå ut o hon får stå kvar inne. Gissar på att det kommer vara en olycklig valack i hagen...


Lekstuga!

Här kommer ett gammal inlägg som jag inte lyckats publicera då blogg.se fortfarande krånglar genom mobilen.. Men nu gör vi ett försök!

Igår kom äntligen lekstugan/friggeboden på plats! Den har stått hemma hos farmor Sara o alla fyra syskonen jacks har lekt i den. Nu är det Lova o Sagas tur att ha små tebjudningar, hemliga klubbar o övernattningar där ❤ Den står på baksidan o gör sig så bra där!

Idag har jag plockat ut alla cyklar, tagit ut alla mattor o skakat dom. Lova o Saga har lekt med den gamla tramptraktorn o trehjulingen :) Jag hittade några gamla serietidningar som jag ska mysa ner mig nånstans o läsa sen. Ska bli så roligt att få pyssla o göra fint i lekstugan! Måla om, ställa ut lite små möbler, pynta lite :)Halt häst...

Lucette står sen i måndags på boxvila då hon är väldigt halt. Hon o Peace brallade loss i hagen för några dagar sen o sedan dess har hon varit lite ofräsch, linkat fram men ändå varit pigg o travat på... Jag misstänkte en sträckning o avvaktade några dagar med att kontakta veterinär tills hon i måndags blev mycket sämre. Hon ville plötsligt inte ens sätta tån i backen o ville inte röra sig en millimeter! Jourhavande distriksveterinär kom ut på kvällen o var rätt förbryllad. Lussan är varken svullen, varm eller öm nånstans. Hon reagerade inte vid visitertång. Men halt är hon... Veterinären misstänker en muskelsträckning ovanför knät o Lucette får nu metacam samt står på boxvila. Var hon inte bättre tills onsdag, alltså idag så skulle jag kontakta klinik..

Så i morgon bitti åker jag o Pontus med Lussan till Mats Axelsson. Han är speciallist på hältor o är väldigt duktig.
Jag är så himla orolig just nu... Inge roligt att lasta en halt häst o åka flera mil :( O kommer han hitta vad som är fel?Hopp o bus på studsmattan :)

Lova o Saga hoppeliskuttar på grannens studsmatta :)


RSS 2.0