Baka tekakor...
Idag har jag passat på att baka tekakor!
Mycket godare med hembakat o nyttigare :)
Tänkte dela med mig av receptet som jag brukar använda.
Mycket godare med hembakat o nyttigare :)
Tänkte dela med mig av receptet som jag brukar använda.
INGREDIENSER
20 portioner/st.
0,5 liter | vatten |
2,5 dl | havregryn |
50 gram | margarin |
50 gram | jäst |
2 msk | socker |
1 tsk | salt |
0,5 tsk | hjorthornssalt, kan hoppas över |
10 dl | vetemjöl, ca |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader.
- 2. Smula jästen i havregrynsblandningen. Tillsätt socker och salt. Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet.
- 3. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl. Täck degen och låt den jäsa ca 30 minuter, eller baka ut direkt utan jäsning.
- 4. Sätt ugnen på 225 grader.
- 5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 längder. Skär varje längd i tio bitar och rulla till släta bullar. Platta ut dem med handen till ca 10 cm i diameter.
- 6. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 minuter.
- 7. Grädda i mitten av ugnen ca 5-6 minuter.
Låt svalna o sen är det bara att hugga in!
Kommentarer
Trackback