Lassols gård.

Klockan ringde 5.30 i morse, var skapligt yr kan jag lova men upp kom jag! Klädde mig, kokade kaffe o gick sen ut o hämtade Lucette. En halvtimme senare kom Jennie som var privatchaufför o sällskap. Bussiga Lussan traskade raka vägen in i transporten så kl 6 rullande vi mot Lassols gård. Det var några före oss när vi kom dit så vi tog oss en kaffekopp o en chokladbit i bilen :) När det var våran tur att kliva in i undersökningsboxen tvekade hon en aning, hon visste vad hon hade fått vart förra gången ;) Men in klev hon så veterinären kunde göra sitt. O bästa möjliga besked fick vi, stora fina ägg i båda äggstockarna o kraftigt ödem så i morgon blir det insemination! Lussan släpptes ut med några andra ston i en hage o verkade trivas på en gång.. Det kändes lite konstigt att åka däifrån med tom transport men jag vet att hon har det bra :) På onsdag får vi veta om det har tagit sig eller inte.. Håll tummar o tår!


Ögonblick.


Lova älskar sin Fannyhund ❤

Det är sån skillnad på mina två döttrar.. Saga tycker om människor, busa o bli underhållen! Lova däremot är mer för djur.. Hon kan sitta hur länge som helst o bara titta o mysa. Hon reagerar knappt när man pratar med henne.. Favoriten är såklart Fanny! Hon kommer o lägger sig vid fötterna på ungarna o låter dom leka hur dom vill. Lova piper av förtjusning när hon får klappa o lugga Fanny lite ;)


Nu håller vi tummarna!

Kompisen Jennie var här igår o hjälpte mig ge Lucette sin spruta. Både Lussan o Jennie var duktiga så allt gick snabbt o smärtfritt :) Om det blir en nästa gång kanske jag vågar göra det själv.. Sprutan kunde ge hästen koliksymptom så hon fick stå inne i natt så jag kunde hålla koll på henne. Hon var lite svettig o bubblig i magen när jag kollade till henne innan jag la mig annars verkade hon må bra. Håll tummarna att hon kommer igång o brunsta nu så det kanske kan bli en fölis till nästa år :)


Kärlek!

Det bara bubblar upp kärlek när man ser sina döttrar skratta o busa med varandra!


Det bästa som finns!

Det finns nog inget bättre eller mer rofyllt än att se döttrarna sova. Mina älsklingar!


Mmmmmmelon!

Är det nått våra små kottar älskar är det honungsmelon :) Tjejernas gammelmormor, blir det så? Pontus mormor? Hon brukar iallafall ha melon hemma o idag var inget undantag. När tjejerna såg vad som togs fram ur skåpet började dom hoppa i stolarna. Dom fick varsin skriva som dom sög o slaskade med bra länge :) Tänk att dom små tuttungarna har slutat amma o bara äter mat! Jösses, vad stora dom blir...


Nähä...

Undersökningen av Lucette visade att hon var mitt emellan två brunster.. Typiskt! 👎 Men vi gör ett försök att spruta igång henne på fredag. Alltså ge en spruta med ett hormon som ska få henne att brunsta tidigare. Vi åker tillbaka till gården nästa måndag igen.. Hoppas att hon är redo då! Det är nog sista chansen att få henne dräktig i år. Blir det inget byts projekt föl mot projekt promenad igångsättning :) Lucette var iallafall en riktig klippa idag. Lugn o trevlig som vanligt! Till o med när veterinären stoppade upp sin arm i ni vet vad... 😱 Ingen trevlig upplevelse, inte ens för mig som stod bredvid. Duktiga fina Lussan 💜


Lucette ||| (13)

Lucette fick komma in i sin nya box igårkväll o hon verkar redan trivas! Tänkte att hon skulle få sova inne eftersom vi ska åka tidigt i dag. Vi ska på undersökning på gården som förhoppningsvis ska inseminera henne! Håll tummarna att hon är mogen o redo att köra ;)

Tänkte ge er lite fakta om Lussan!

Ni hästnördar precis som mig kanske tycker det är intressant!

Lucette ||| (13)

Född 2002-04-30

E. Warsteiner u. Lucette || (13)

Fux m. Stjärn

173 cm mkh

Lussan tävlade hoppning innan hon skadade sig. I stammen hittar man både hoppning o dressyr. 


Nu är hon här!

Nu när beslutet att Calle ska få galoppera vidare är taget kände jag att jag behövde nått att se fram emot. Nått annat att tänka på.. En kompis åt Peace. Hästar är som luft för mig, jag klara mig inte utan dom! Även om det ibland är kämpigt att hinna med, kostsamt och att det tar emot att lämna den varma sängen för att ge sig ut till stallet i snöstorm o snålblåst så får man så otroligt mycket tillbaka! Det är en otroligt härlig känsla att höra sin häst gnägga när du öppnar stalldörren :)

Så jag började tänka efter vad jag ville ha. Så började tanken på ett föl växa fram... Tänk att få vara med från början o forma din egen häst! Av en slump hittade jag ett stuteri som bedriver halvblods avel som behövde minska ner på hästarna pga att ägaren skadat sig. Jag fastnade för ett jättefint sto vid namn Lucette :) Efter många mail o några samtal bestämdes det att jag skulle få ta hem "Lussan" på foder, betäcka henne o sedan när fölet är avvant ska hon lämnas tillbaka till ägaren. Om betäckningen inte tar sig i år får jag behålla henne till nästa säsong o prova igen då. Eftersom stuteriet där hon bor ligger i Skåne fick jag lov att ta hem henne osedd. Snacka om att köpa grisen i säcken! Det är lite därför jag inte berättat om henne tidigare, jag ville vara säker på att hon skulle komma o att allt skulle vara i sin ordning. När allt var klart beställde jag skjuts med en hästlastbil som hämtade henne i Skåne i onsdags, övernattade i stockholm o i torsdags morse hämtade jag o Pontus henne i Gävle.

Nu går hon i en egen hage här hemma på gården o verkar trivas :) Grabbarna i andra hagen gör allt för att få hennes uppmärksamhet ;) Om hon är så cool o trevlig som hon verkar har jag gjort ett riktigt kap. Snygg är hon också!

Hennes skjuts! 

 

 

Nu är hon hemma :)

Calle tyckte att Lussan har en riktig heting!

Peace tyckte också att hon var fin.


Furuvik!

I går passade vi på att göra en liten utflykt med familjen. Det blev Furuvik med Bella, Johan, Karl o Ossian :) Jag var på Furuvik nästan varje sommar som liten. Jag tycker fortfarande att det är lika roligt! Karuseller, djur o godis.. Vad är det inte att tycka om ;) Pontus o Johan tog hand om tjejerna så jag o Bella kunde åka karusell med smågrabbarna. Mycket bra deal ;) Jag invigde Karl i sockervaddens ljuvliga värld också! Ossian tyckte att sockervadden var läskig, haha! Sötnöt :) Lunchen avnjöts på Furuviks brygga. Kanonfin mat! Jag o Pontus tog en silltallrik som var suverän! Jag bad om lite potatis till tjejerna o fick en stor skål med hemmagjort potatismos. Tjejerna älskade den, mamma också ;) Dit måste vi igen! Vi hade en dag, till o med vädret var på våran sida!


Stallet klart!

Efter ca en veckas städ o målning är stallet äntligen klart :) Det är fint med trä men vad ljus o fräscht det blev med vitt! Så länge det varar ;)


Tremänningar :)

Jag o mamma tog med knattarna o hunden Peggie för att hälsa på mostrarna :) Hemma hos moster Monica o Stefan blev det massa tok o bus. Flickornas tremänningar Alwin o Elias var nämligen på besök :) Lova o Saga somnade efter tre minuter i bilen ;) Efter en snabbfika hos moster Ammi, Sopa o Elin är vi nu på väg hem... Helt utslagna! Hoppas det håller i sig så vi kan sova gott i natt :)


Hundmys i Pilbo :)

Vissa hundar tycker att det är lite läskigt med bebisar o barn men inte Fanny! Hon tycker det är så mysigt att ligga o gosa med tjejerna :) Lova tycker också att det är jättekul medans Saga tar det mesta med ro :)


Hönapöna.

Vi har under semestern skaffat höns! 10 bruna Lohmans o en mycket stilig tupp :) Det är mysigt att höra tuppen gala o hönorna kackla lite. Här har vi första ägget!


Top Cats på Gammelgården!

I onsdags var det sillpremiär på Gammelgården i svärdsjö. Vi tog med oss grannarna med barn o barnbarn så vi hade bästa tänkbara sällskap :) Glödstekt sill med pärer eller plugg som Pontus säger tycker tydligen en massa folk är gött! Själv åt jag korv med bröd, inte dåligt det heller ;) Lite senare spelade rockabilly bandet Top Cats! Dom var ju med i melodifestivalen med låten Baby doll. Riktigt bra! Jag o Lova rockade loss :) Så skönt att både Lova o Saga trivs i sina hörselskydd, så slipper mamma oroa sig över deras små öron ;)


Ont, det gör ont...

Jag köpte Callisto när han precis fyllt 6 år. Jag visste att han hade skador som gjorde att han inte längre fungerade som tävlingshäst o kanske inte ens som ridhäst. Men jag blev kär i den bruna jättebebisen med dom pigga ögonen o köpte honom ändå! I 6 år har han varit min bästa vän. När jag mådde som sämst var han min främsta anledning att kliva upp ur sängen. Jag har lärt mig jättemycket av honom o vi har haft så roligt! Men det sista tiden har jag märkt av hans gamla skador igen. När hovslagaren var hit sist kunde calle inte lyfta på höger bakben. Vi försökte på alla sätt men han kunde inte böja benet så vi skulle kunna verka honom :( Jag hoppades att det skulle vara nått tillfälligt men tyvärr inte. Jag har fortfarande inte kunnat kommit åt att ens kratsa hoven på honom. Till vintern måste han ha skor o broddar för att inte slå ihjäl sig så sakta har ett beslut börjat växa fram. Här om dagen såg jag hur Calle försökte resa sig upp efter att ha vilat men bakbenen ville inte lyda så han ramlade omkull. Det gjorde så ont i mig att se! Min finaste, älskade vän... Han är fortfarande pigg o glad men det märks att det tar hårt på honom när kroppen inte lyder. Så till hösten kommer jag låta honom somna in. Jag blir nästan kräkfärdig av tanken men det är det enda rätta, för hans skull. Hjärtat mitt ❤


Äntligen!

Nu fungerar bloggappen igen! Äntligen lite ordning o reda ;) Jag har SÅ mycket att berätta! Massa skoj med barnen men lite tråkigheter på hästfronten... Ska bara samla ihop lite motivation sen ska ni få höra hela historien. Här kommer en försenad midsommarhälsning :)


RSS 2.0