Lovas onda öra!

Lova o Saga har varit förkylda av o till sen förra veckan med rinnande näsor o hosta men i torsdags fick Lova plötsligt feber. Inget direkt oväntade tyckte jag som började ge Alvedon o Ipren. Hon hade så hög feber som 40.3 en natt :( Efter alvedon o lite sömn blev hon piggare. Men på lördagen när jag skulle tempa henne reagerade hon på vänster öra. Aj, ont! Klagade hon... Efter ett samtal med sjukvårdsupplysningen hamnade vi på akuten. Där konstaterade man öroninflammation men barn mellan 1-12 år vill man helst inte ge antibiotika i första taget. Vi skulle avvakta till måndagen. 

Men på söndagskvällen upptäcker vi att Lovas öra inte ser ut som det ska. Örat står rätt ut o på baksidan är det rött, blått o svullet. Lova har jätteont! Ringer till sjukvårdsupplysningen igen. Dom säger att vi ska skynda oss till akuten då det kan vara en allvarlig komplikation  på öroninflammationen. 




Mycket riktigt! En aggressiv bakteriell infektion i örat. Förr kunde sånna här infektioner orsaka benröta. Så jag o Lova blir inlagda på avd 45, öron näsa hals. Dom sätter en infart i handen på Lova o påbörjar en penicillinkur. 


På måndagen söver dom Lova o punkterar trumhinnan för att lätta på trycket i örat o gör rent. Allt går bra o efter ytterligare en natt på sjukhuset får hon komma hem 😃 

Nu återstår en vecka med penicillin o några återbesök på avd 45 sen hoppas vi att allt ska vara sig likt igen! 




Kram kram 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0